Pejuang akan hadir sidang parlimen untuk lihat bagaimana manfaatkan rakayat – Dr M

Pejuang akan hadir sidang parlimen untuk lihat bagaimana manfaatkan rakayat – Dr M

KUALA LUMPUR, Jul 22: Ahli Parlimen daripada Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) akan menghadiri persidangan khas Parlimen yang akan berlangsung 26 Julai sehingga 2 Ogos ini, kata Pengerusinya Tun Dr Mahathir Mohamad. 

Beliau bagaimanapun berkata Ahli Parlimen parti itu akan menghadiri sekurang-kurangnya pada permulaan sesi sidang khas Parlimen bagi memastikan ia bukan sekadar pemberian taklimat oleh kerajaan mengenai dasar yang diperkenalkan.

“Kami akan hadir di perjumpaan ini di Dewan Rakyat tetapi kami akan lihat sama ada ia akan bawa manfaat atau tidak kepada rakyat yang kini sedang menderita.

“Jika kita dapati ini hanyalah penjelasan mengenai dasar-dasar kerajaan dan hanya taklimat, kita boleh membuat keputusan pada masa itu untuk meninggalkan Dewan Rakyat.

“Kami belum memutuskan sepenuhnya perkara ini lagi kerana kami mahu melihat bagaimana kerajaan menjalankan mesyuarat itu,“ katanya pada sidang media secara maya kelmarin.

Sidang khas Parlimen akan berlangsung lima hari mulai 26 Julai ini.

Ahad lalu, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang) Datuk Seri Takiyuddin Hassan berkata Ahli Parlimen boleh meminta penjelasan dan memberikan pandangan mereka pada persidangan khas itu.

Beliau berkata perkara itu telah dimaklumkan kepada semua Ahli Parlimen menerusi notis pemberitahuan sidang khas bertarikh 15 Julai.

Google+ Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

*